CottoVer Collection –vaatteet valmistetaan ajatellen ihmistä ja ympäristöä. Vaatteet ovat Joutsenmerkki, GOTS- ja Öko Tex –sertifioituja. Valmistuksessa käytetään ainoastaan 100% luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa. Kun valitset profiilivaatteesi CottoVerilta, osallistut pyrkimyksiin luoda ympäristöä säästävää tekstiiliteollisuutta Bangladeshissä. Tämä vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään yhdessä maailman köyhimmistä maista.

MIKSI VALITSISIT YMPÄRISTÖMERKIN?

Ympäristömerkintä auttaa asiakkaita tekemään valintoja, jotka saastuttavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Sertifioitu tuote täyttää organisaation antamat asiaankuuluvat kriteerit ja on riippumattomasti vahvistettu. CottoVer on valinnut ympäristömerkit, jotka yhdessä kattavat sekä laadun, terveyden, ympäristön että työolot.

SILLÄ ON VÄLIÄ MINKÄLAISIA VAATTEITA OSTAT

Vaatteemme ovat tehokkaita sanansaattajia ja kertovat paljon siitä keitä me olemme. Siksi profiilivaatteet kannattaa valita huolella. Se, mitä valitset lähimmäksi kehoasi vaikuttaa paljon ympäristöön, terveyteesi ja ihmisten työoloihin. CottoVer-vaatteet valmistetaan alusta loppuun kestävää kehitystä ajatellen. Tästä syystä vaatteet on merkitty Joutsen-, GOTS- ja Öko Tex -merkeillä. Käytämme ainoastaan 100%:sta luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa. Yhdessä teemme muutoksen – Kiitos, että valitsit CottoVerin! Mitä tulee erinomaisiin profiilituotteisiin, suurella väripaletilla ja ympäristöystävällisellä asenteella, ei kenelläkään muulla ole niin paljon mistä valita.

DESIGNED IN SWEDEN – MADE IN BANGLADESH

Bangladesh on yksi maailman suurimmista vaatteiden ja tekstiilien valmistajista. Tekstiiliteollisuus tuo noin 80% maan vientituloista ja on keskeisessä roolissa maan talouskehityksessä. Tekstiiliteollisuus työllistää noin 3,5 miljoonaa henkilöä.

Valitessasi Bangladeshissä valmistetun tuotteen, joka on valmistettu ihmisiä ja ympäristöä ajatellen, autat vaateiden valmistajia kiinnostumaan ja investoimaan ympäristöystävällisiin käytäntöihin ja parantamaan työoloja. Näin voimme edistää kestävää kehitystä.

VALMISTUSKETJU

Puuvilla tulee kahdelta Reilun kaupan viljelijältä Intiasta. Puuvilla on ekologista eikä siinä ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä. Kun puuvilla kuljetetaan viljelijältä seuraavalle toimittajalle, sen mukana seuraa tarkistuksen tehneen tahon erityinen todistus, joka auttaa meitä seuraamaan puuvillan valmistuksen kaikkia vaiheita. Siksi voimme olla varmoja, että vaatteet todella on valmistettu luomupuuvillasta ja toimittajat ovat valtuutettuja.

Puhdistettu puuvilla kuljetetaan kehräämöön, joka valmistaa langoista kangasta. Olemme toimineet yhteistyössä kahden intialaisen kehräämön kanssa. Polyesterikuitu, jota käytetään muutamassa mallissa, on valmistettu GRS-standardien mukaan kierrätetystä materiaalista.

Valmis kangas toimitetaan vaatevalmistajalle Bangladeshiin missä kankaat värjätään ja vaatteet valmistetaan. Kemikaalit, joita näissä prosesseissa käytetään, on perusteellisesti dokumentoitu ja niiden on täytettävä sekä GOTS- että Joutsenmerkin vaatimukset. Kaikki toimittajat ketjussa kontrolloidaan vuosittain GOTS:in puolesta.

Kun vaate on valmis, toimitetaan se Bangladeshistä Ruotsiin.

COTTOVER COLLECTION VAATTEILLA ON FAIRTRADE, JOUTSEN-, GOTS SEKÄ ÖKO -TEX YMPÄRISTÖMERKKIEN SERTIFIKAATIT

CottoVer Collection on sertifioitu:

FAIRTRADE

Fairtrade Reilun kaupan merkki on takuu siitä, että puuvilla tässä tuotemerkissä on sertifioitu kansainvälisten Fairtrade-kriteerien mukaan. Joka kerta, kun valitset Reilun kaupan tuotteen, autat viljelijöitä ja työntekijöitä ja parannat työ- ja elinoloja. Samalla vaikutat lisääntyneisiin ympäristönäkökohtiin.

Lue lisää aiheesta Fairtrade - Reilu kauppa

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkki on pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, joka takaa että tuotteet on valmistettu mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin valmistuksen jokaisessa vaiheessa, raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin. Vaatteet täyttävät kovat ympäristö- ja laatuvaatimukset.

Lue lisää aiheesta Joutsenmerkki

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava kansainvälinen tekstiilien ja vaatteiden merkintä, joka sisältää sekä sosiaaliset että ympäristöön liittyvät vaatimukset koko valmistusketjussa.

Lue lisää aiheesta GOTS

ÖKO-TEX

ÖKO-TEX®-sertifioidun vaatteen tuotannossa käytetyt väriaineet ja kemikaalit ovat ihmiselle ja ympäristölle myrkyttömiä.

Lue lisää aiheesta ÖKO-TEX