Cottover -vaatteet ovat useilla ympäristömerkeillä sertifioituja.

FAIRTRADE

Fairtrade Reilun kaupan merkki on takuu siitä, että puuvilla tässä tuotemerkissä on sertifioitu kansainvälisten Fairtrade-kriteerien mukaan. Joka kerta, kun valitset Reilun kaupan tuotteen, autat viljelijöitä ja työntekijöitä ja parannat työ- ja elinoloja. Samalla vaikutat lisääntyneisiin ympäristönäkökohtiin. Lue lisää aiheesta Fairtrade - Reilu kauppa

ÖKO-TEX

ÖKO-TEX®-sertifioidun vaatteen tuotannossa käytetyt väriaineet ja kemikaalit ovat ihmiselle ja ympäristölle myrkyttömiä.Lue lisää aiheesta ÖKO-TEX

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkki on pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, joka takaa että tuotteet on valmistettu mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin valmistuksen jokaisessa vaiheessa, raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin. Vaatteet täyttävät kovat ympäristö- ja laatuvaatimukset. Lue lisää aiheesta Joutsenmerkki

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava kansainvälinen tekstiilien ja vaatteiden merkintä, joka sisältää sekä sosiaaliset että ympäristöön liittyvät vaatimukset koko valmistusketjussa. Lue lisää aiheesta GOTS

Profiilivaatteeet 100% Reilun kaupan luomupuuvillaa.

MIKSI VALITSISIT YMPÄRISTÖMERKIN?

Ympäristömerkintä auttaa asiakkaita tekemään valintoja, jotka saastuttavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Sertifioitu tuote täyttää organisaation antamat asiaankuuluvat kriteerit ja on riippumattomasti vahvistettu. CottoVer on valinnut ympäristömerkit, jotka yhdessä kattavat sekä laadun, terveyden, ympäristön että työolot.

SILLÄ ON VÄLIÄ MINKÄLAISIA VAATTEITA OSTAT

Vaattet kertovat paljon kantajastaan. Profiilivaatevalinnoilla pystyy vaikuttamaan paljon ympäristöön, terveyteesi ja ihmisten työoloihin. Cottover-vaatteet valmistetaan alusta loppuun kestävä kehitys mielessä pitäen ja ovatkin Joutsen-, GOTS- ja Öko Tex -merkeillä sertifioituja. Mitä tulee erinomaisiin profiilituotteisiin, suurella väripaletilla ja ympäristöystävällisellä asenteella, ei kenelläkään muulla ole niin paljon mistä valita.

DESIGNED IN SWEDEN – MADE IN BANGLADESH

Bangladesh on yksi maailman suurimmista tekstiilivalmistajista. Vaateteollisuus työllistää noin 3,5 miljoonaa ihmistä. Ostamalla hyvissä työoloissa tuotettuja ja ympäristöystävällisiä Cottoverin tuotteita edistät kestävää kehitystä sekä olet mukana vaateteollisuuden työolojen parantamisessa Bangaldeshissa.

VALMISTUSKETJU

Puuvilla, johon ei ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä tulee kahdelta Reilun kaupan viljelijältä Intiasta. Puuvillan mukana kulkeutuu todistus erityisen tahon tarkistuksesta, jonka avulla voidaan varmistua puuvillan ekologisuudesta ja siitä, että toimittajat ovat valtuutettuja.

Puhdistettu puuvilla kuljetetaan kehräämöön, joka valmistaa langoista kangasta. Olemme toimineet yhteistyössä kahden intialaisen kehräämön kanssa. Polyesterikuitu, jota käytetään muutamassa mallissa, on valmistettu GRS-standardien mukaan kierrätetystä materiaalista.

Kangas värjätään ja siitä tehdään vaatteita Bangladeshissa, jonne se kuljetetaan. Kemikaalit, joita näissä prosesseissa käytetään, on perusteellisesti dokumentoitu ja ne täyttävät sekä GOTS- että Joutsenmerkin vaatimukset. Kaikki toimittajat ketjussa kontrolloidaan vuosittain GOTS:in puolesta.

Kun vaate on valmis, toimitetaan se Bangladeshista Ruotsiin.